torstai 15. lokakuuta 2015

Vinkki: Herkuttele lehtikaalisipseillä!

Nyt kannattaa poimia terveellistä lehtikaalia kaupan hyllyiltä mukaan, sillä lehtikaalisato on parhaimmillaan (esim. Prismassa näytti täällä nyt maksavan 1,4e/200g ja CM:n tarjouksessa 2e/2ps). Jos lehtikaali ei maistu sellaisenaan, tee siitä sipsejä! Ainakin meidän lapsi rakastaa lehtikaalisipsejä ja itsekin niistä kyllä tykkään. :D

Jos et vielä tätä vuoden 2012 (?) trendiherkkua ole maistanut, niin...
Pese, kuivaa ja paloittele lehtikaalin lehdet sopivan kokoisiksi paloiksi. Kova varsiosa kannattaa leikata pois. Pyörittele palat pienessä määrässä oliiviöljyä. Mausta suolalla (älä laita liikaa). Paista 150 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes ovat rapeita. Lehtiä kannattaa käännellä välillä.

Lehtikaalisipsit menossa uuniin

Lehtikaali sisältää paljon C-vitamiinia, rautaa ja kalsiumia sekä myös K-vitamiinia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kerrohan sinäkin mielipiteesi!